IMU 838 – четвърти прием на лекарството

Този прием под лекарски надзор на експерименталното лекарство IMU 838 мина доста бързо и във ВМА, и във УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. Нямаше някакви особени проблеми, с които да се сблъсквам.

Давах кръв само 1 път. Имаше ги стандартните при всяко ходене там мерене на кръвно, тегло. Бързо премина и прегледът при невролога. Тъй като Имюник плаща таксито ми от и до болницата, възползвах се и от това и ми беше възстановена съответната сума, която имах като разход. За целта си бях подготвила касова бележка, на която да се обоснова.

След това бях на ЯМР. Случих на смяна в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ от много добри специалисти, които бързо и качествено си свършиха работата.

Неочакваното за мен в случая беше, че всичкото ходене и изследвания, на този четвърти прием приключи доста по-бързо от онова, което очаквах. И доста по-лесно. Дори даването на кръв, което при мен по принцип си е голям проблем.

Ето защо единственото, което следва, е да изкажа своите огромни благодарности към всички специалисти, при които бях! Пожелавам им лека работа и много лични и професионални успехи!

В остатъка от време реших да се посветя на това да прегледам един конкретен въпрос. Този, за лечението на множествена склероза чрез стволови клетки. Причината е, че започнах често да срещам статии в медиите за хора, болни от множествена склероза, които са избрали именно това за себе си. Реших да проуча въпроса. Както можете да се досетите, на български език почти нищо не намерих, освен че и това е експериментално лечение. Общо взето не успях нищо да му схвана от описанията в българските сайтове.

Но пък щом толкова много болни от МС се насочват натам, добре е и да се проучи. Ето защо ще посветя следващия си материал на експерименталното лечение на МС чрез въпросните стволови клетки. Надявам се даде повече яснота за онези с МС, които се интересуват от него.

Автор: dream, https://ms-dnevnik.eu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашите правила за GDPR трябва да бъдат прочетени и приети:

Този формуляр събира вашето име (ник) и имейл, така че да можем да следим коментарите, поставени на сайта - Повече информация.