IMU 838 – първи прием на лекарството

Вчера (17.04.2019) беше първият прием на лекарството IMU 838 за мен. Протече под строг надзор на любезния екип на ВМА. Всички от екипа бяха много внимателни с мен. И имат специалните ми благодарности за което.

 

Преди да се приеме лекарството IMU 838, ми взеха кръв, направиха и другите изискуеми изследвания. След това получих пълни обяснения как да си изпия лекарството.

 

Шишето се отваря със силен натиск надолу на капачката, съпроводен със завъртане  (защита срещу малки деца). Хапчето (за сега е само 1, но после се очаква дозата да стане на 2 бр. хапчета) се пие с 2 чаши вода. Сутрин, на гладно, винаги по едно и също време. Като вечерта храна е позволено да се яде най-късно до 12 часа и сутрин 1 час след като се изпие таблетката, не трябва нищо да се яде.

 

Самото лекарство изисква да се пие поне литър и половина вода на ден. До колкото схванах, добре е да се пие колкото се може повече вода.  

 

Като изпих лекарството, четири часа прекарах в едно от кафетата на ВМА, след уговорка с лекарите, че ще им звъня, ако има проблем. Те ме знаеха къде съм, та при всички положения си бях откриваема. Алтернативата беше да лежа, но не съм по лежането, та се уредих с по-приятния за мен вариант, след устна договорка.

 

Музиката и обстановката на кафето бяха приятни, хапнах, пийнах мляко с какао (след разрешения за това час) и не усетих кога излетя времето. А в началото се бях притеснила как ще изкарам 4 часа. Не усетих странични ефекти някакви. Само бях замаяна, но предполагам, че е от взетата кръв, тъй като в момента вече се чувствам добре.

 

По отношение на вземането на кръв.  Съобщавам го, за който му предстои да му вземат кръв. Ако е сутрин, може само вода. Не може храна, цигари и кафе. Пиенето на вода преди това е полезно нещо. Намират вените по-лесно по този начин. Съответно се спестява излишно бодене и прочие неприятни работи, които се случват на хора като мен, с „проблемни“ вени.

 

Когато изтекоха 4 часа, последва качване при лекарите, за да се направи още едно вземане на кръв. То беше с цел да се следят определени показатели след приема на лекарството. (това с показателите става след центрофугиране).  Дадох колкото кръв трябваше.

 

Тогава и получих картата си на пациент. Планирам да я ламинирам, но първо ще питам може ли. В пациентската ми карта Имюник фигурират като мой спонсор. Пише и името на експерименталното лекарство. Изписани са също така имена и телефони на лекарите, които отговарят за лечението ми. Имам задължението да нося въпросната карта винаги със себе си. Трябва да я показвам и на всички останали лекари, които ще се случва да посещавам и на зъболекар също.

 

Предстои да отида на втори контролен преглед, който ще е на 23.04.2019 г. 

 

П.П. Приятно впечатление ми направи, че една от лекарките от ВМА, която отговаря за мен, днес (ден по-късно след първия прием на лекарството) ми се обади по телефона да попита как съм и даде съвети за черен шоколад и отново- повечко вода и силна храна. Обобщено казано, доволна съм на този етап от участието ми в експерименталното лечение чрез IMU 838.

 

Автор: dream, https://ms-dnevnik.eu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашите правила за GDPR трябва да бъдат прочетени и приети:

Този формуляр събира вашето име (ник) и имейл, така че да можем да следим коментарите, поставени на сайта - Повече информация.