Подкрепям Стоян Русков в борбата му

Стоян Русков е на 60 г. , от Пазарджик и е на хемодиализа от 7 години. Има 5 байпаса, сменена клапа на сърцето, няколко операции на ръцете. Той има и последен стадий на бъбречна недостатъчност. И е в гладна стачка. Не го познавам. Но научих за историята му от медиите и желая да изкажа своята подкрепа за него. Да изразя възхищение от смелата му постъпка да се опълчи на системата по единствения възможен му начин.

Историята му, която прочетох, е следната. При първите два прегледа в ТЕЛК, през които е преминал, коректно му е било отчетена 100% инвалидност. На третия преглед, правен по новите правила, излиза здрав и прав, даже и можещ да работи. Помощта му е отнета. А НЕЛК има 3 месеца да мисли, докато той е оставен без пари. Както и да го погледнем, това е гавра с тежко болен човек. Поредната такава.

Всяко действие по новия закон е гавра. Срокът на произнасяне на НЕЛК е гавра. Всичко е гавра. До кога хора с нелечими заболявания ще трябва да се явяват на ТЕЛК през 3 години и защо? Като болна от нелечимата множествена склероза, за мен важи същото това явяване и го разбирам човека какво му е. За мен подобно явяване на ТЕЛК на нелечимо болни хора също е гавра.

Стоян Русков е в гладна стачка, което при неговото здравословно състояние е опасно. Не вярвам да има логичен отговор на въпроса ми, но се питам следното. Защо на хората с увреждания, какъвто е и самият Русков, беше причинено всичко това? Тези, които го причиниха, ще понесат ли някаква съдебна отговорност (не би ли трябвало прокуратурата да се самосезира)? Все така без отговор е и въпросът ми какво трябва да се случи, за да започнат нещата в българското здравеопазване да са така, както трябва?  Защото в момента очевидно са не просто зле, а са чудовищни!

Автор: dream , https://ms-dnevnik.eu

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашите правила за GDPR трябва да бъдат прочетени и приети:

Този формуляр събира вашето име (ник) и имейл, така че да можем да следим коментарите, поставени на сайта - Повече информация.