Подкрепям Стоян Русков в борбата му

Стоян Русков е на 60 г. , от Пазарджик и е на хемодиализа от 7 години. Има 5 байпаса, сменена клапа на сърцето, няколко операции на ръцете. Той има и последен стадий на бъбречна недостатъчност. И е в гладна стачка. Не го познавам. Но научих за историята му от медиите и желая да изкажа своята подкрепа за него. Да изразя възхищение от смелата му постъпка да се опълчи на системата по единствения възможен му начин.

Историята му, която прочетох, е следната. При първите два прегледа в ТЕЛК, през които е преминал, коректно му е било отчетена 100% инвалидност. На третия преглед, правен по новите правила, излиза здрав и прав, даже и можещ да работи. Помощта му е отнета. А НЕЛК има 3 месеца да мисли, докато той е оставен без пари. Както и да го погледнем, това е гавра с тежко болен човек. Поредната такава.

Всяко действие по новия закон е гавра. Срокът на произнасяне на НЕЛК е гавра. Всичко е гавра. До кога хора с нелечими заболявания ще трябва да се явяват на ТЕЛК през 3 години и защо? Като болна от нелечимата множествена склероза, за мен важи същото това явяване и го разбирам човека какво му е. За мен подобно явяване на ТЕЛК на нелечимо болни хора също е гавра.

Стоян Русков е в гладна стачка, което при неговото здравословно състояние е опасно. Не вярвам да има логичен отговор на въпроса ми, но се питам следното. Защо на хората с увреждания, какъвто е и самият Русков, беше причинено всичко това? Тези, които го причиниха, ще понесат ли някаква съдебна отговорност (не би ли трябвало прокуратурата да се самосезира)? Все така без отговор е и въпросът ми какво трябва да се случи, за да започнат нещата в българското здравеопазване да са така, както трябва?  Защото в момента очевидно са не просто зле, а са чудовищни!

Автор: dream , https://ms-dnevnik.eu

 

Споделете това в:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нашите правила за GDPR трябва да бъдат прочетени и приети:

Този формуляр събира вашето име (ник) и имейл, така че да можем да следим коментарите, поставени на сайта - Повече информация.