Одобрена съм за IMU 838

Днес научих новината, че съм одобрена заучастие в експеримента с лекарство IMU-838 на Immunic AG. Престоят първи изследвания и първи прием на въпросното лекарство. 

 

Започвам участието си в експеримента с IMU 838 със смесени чувства. До някъде, защото не зная дали ще ми понесе, ще има ли полза и разни такива стандартни въпроси. Това e от една страна. Онази, която посвещавам на песимизма си.

 

А от друга е оптимизмът ми, според който много ми се иска всичко да е наред. Да се окаже едно добре измислено нов клас лекарство, което да ми донесе ползи. Да има по-малко пристъпи на множествена склероза. Да се почувствам по-добре. Да мога максимално дълго да продължа живота си без инвалидизация. Разни ето такива хубави неща, които доста ми се иска да се случат.

 

Но от сега няма как да се знае какво ще е бъдещето. И какво ще предстои да се случва, ще поживея и ще видя.

 

Сега нека да предоставя малко информация за първото по ред изследване. То е след няколко дена и май ще е също доста подробно. Включително ще се взема кръв. Ще се наложи да отсъствам един ден от работа. Както и по-другата седмица. После изследванията стават по едно на четири седмици.

 

Това го уточнявам, защото хората, решили да се включат за участие по отношение на експериментални лекарства, със сигурност ще правят някакви подобни периодични изследвания. Нещо е, което касае организацията на работата, което си е важно, все пак без заплата не се живее (поне не в България, а да не говорим, че понякога и със заплата е трудно, но то е друга тема). 

 

Един вид, добре е да е уведомен шефът, че ще се налагат такива отсъствия в определени дни. Или да се коментира с лекарите за оправдателни документи, ако не е вземана отпуска. Така ще се избегнат недоразумения и усложнения на работното място.

 

Автор: dream, https://ms-dnevnik.eu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашите правила за GDPR трябва да бъдат прочетени и приети:

Този формуляр събира вашето име (ник) и имейл, така че да можем да следим коментарите, поставени на сайта - Повече информация.