Лекарство IMU-838 на Immunic AG

След оглед на сега съществуващото поддържащо лечение на множествена склероза и след като неврологът ми препоръча, реших да кандидатствам за участие в експеримент. Става дума за експерименталното лекарство IMU-838 на Immunic AG.

 

Но опитът ми да намеря нещо на български по този въпрос удари на камък. На български има единствено информация, че набират хора за изследване на експерименталното лекарство.

 

Ето защо си правя труда да напиша от моя гл. т. информацията, която прочетох по чуждестранни англоезични сайтове. Сигурна съм, че и други желаят да кандидатстват и се интересуват и така ще има полза от проучването ми не само за мен.

 

Ето кои са Immunic AG

 

Те разработват лекарства за автоимунни заболявания, с прием през устата. Намират се в Германия, Мюнхенския биотехнологичен център Martinsried. Големи са и имат дъщерни дружества в Halle/Saale (Германия) и в Мелбърн (Австралия). 

 

 

По настоящем Immunic AG разработва три продукта за лечение на хронични възпалителни и автоимунни заболявания, сред които и за множествена склероза.

 

Екипът е съставен от Dr. Daniel Vitt, Dr. Andreas Mühler и Dr. Hella Kohlhof, а в борда има и още хора, една част от които – също доктори. 

 

Информация за IMU – 838

 

Изпитването се провежда в десетина държави. А самото лекарство представлява имуномодулатор от следващо поколение. Това лекарство не изключва напълно имунната система и тя може да се бори с инфекции, което е хубаво, защото не се получава по-често разболяване от какво ли не заради него. IMU – 838 има и известен антивирусен ефект. Тестван е успешно до тук в общо две клинични проучвания. Едното е било през 2017 година. Втората фаза се случва в момента и касае не само хора с пристъпно – ремитентна множествена склероза, а и такива със склерозиращ холангит, също и с улцерозен колит.

 

Странични ефекти на IMU – 838

 

От това, което прочетох, IMU- 838, има малко странични ефекти, които ми се видяха приемливи на фона на плашещите странични ефекти на някои иначе одобрени лекарства. 

 

Автор: dream, https://ms-dnevnik.eu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашите правила за GDPR трябва да бъдат прочетени и приети:

Този формуляр събира вашето име (ник) и имейл, така че да можем да следим коментарите, поставени на сайта - Повече информация.