Вече без сляп експеримент

Ето, че времето се изтърколи и приемът на IMU 838 под формата на сляп експеримент е приключило. Вече се приема само лекарство и вариантът плецебо не съществува.
 
Според дадените ми документи, върху които е подписът ми, би трябвало на този етап да получа информация какво е било до сега лечението ми и дали съм приемала плецебо или не съм, но… Такава информация така и не получих.
 
Затова сега ще описвам субективните си усещания за изминалата почти половин година.
 
Имах всичко на всичко отчетен само един пристъп на мс и той беше съвсем в началото на приема. Сравнено с предишен пристъп, който ме парализира и ми донесе доста неприятности, то този беше лек, малък, без парализи и след 5 дена в болница после живота си го продължих по старому.
 
Едва сега, заради тежък грип, множествената склероза се обади отново. Появи се забравяне, за което посетих лекуващите ме лекари. Изписан ми е ноотропил в тази връзка, но ми предстоят още малко прегледи.
 
Като странични ефекти, предполагам е безсънието. Случвало се е до 2-3 часа през нощта да не мога да заспя.
 
За мен равносметката е, че съм доволна на този етап от провежданото експериментално лечение. Имам усещането, че развитието на болестта се забавя, а до колко наистина е така, времето ще покаже. 
 
Следващият фиксиран преглед е чак през месец Декември 2019 г. Не зная какво ще включва, в смисъл, дали ще е както до сега или ще има някакви нови изследвания във връзка с този експеримент. 
 
Решила съм тогава, на прегледа през Декември, да повдигна въпроса пред лекуващите ме лекари какво е тяхното мнение за провежданото експериментално лечение. Надявам се да има достатъчно време, за да провежда един по- детайлен разговор. Така ще може да науча повече не само за себе си, а и за онези, които биха се спрял на участие в експеримента с лекарството IMU 838.
 
Автор: dream, ms-dnevnik.eu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашите правила за GDPR трябва да бъдат прочетени и приети:

Този формуляр събира вашето име (ник) и имейл, така че да можем да следим коментарите, поставени на сайта - Повече информация.