Вече без сляп експеримент

Ето, че времето се изтърколи и приемът на IMU 838 под формата на сляп експеримент е приключило. Вече се приема само лекарство и вариантът плецебо не съществува.
 
Според дадените ми документи, върху които е подписът ми, би трябвало на този етап да получа информация какво е било до сега лечението ми и дали съм приемала плецебо или не съм, но… Такава информация така и не получих.
 
Затова сега ще описвам субективните си усещания за изминалата почти половин година.
 
Имах всичко на всичко отчетен само един пристъп на мс и той беше съвсем в началото на приема. Сравнено с предишен пристъп, който ме парализира и ми донесе доста неприятности, то този беше лек, малък, без парализи и след 5 дена в болница после живота си го продължих по старому.
 
Едва сега, заради тежък грип, множествената склероза се обади отново. Появи се забравяне, за което посетих лекуващите ме лекари. Изписан ми е ноотропил в тази връзка, но ми предстоят още малко прегледи.
 
Като странични ефекти, предполагам е безсънието. Случвало се е до 2-3 часа през нощта да не мога да заспя.
 
За мен равносметката е, че съм доволна на този етап от провежданото експериментално лечение. Имам усещането, че развитието на болестта се забавя, а до колко наистина е така, времето ще покаже. 
 
Следващият фиксиран преглед е чак през месец Декември 2019 г. Не зная какво ще включва, в смисъл, дали ще е както до сега или ще има някакви нови изследвания във връзка с този експеримент. 
 
Решила съм тогава, на прегледа през Декември, да повдигна въпроса пред лекуващите ме лекари какво е тяхното мнение за провежданото експериментално лечение. Надявам се да има достатъчно време, за да провежда един по- детайлен разговор. Така ще може да науча повече не само за себе си, а и за онези, които биха се спрял на участие в експеримента с лекарството IMU 838.
 
Автор: dream, ms-dnevnik.eu
Споделете това в:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нашите правила за GDPR трябва да бъдат прочетени и приети:

Този формуляр събира вашето име (ник) и имейл, така че да можем да следим коментарите, поставени на сайта - Повече информация.