Здравейте,
Така е, прав сте, че всеки човек си има такива моменти, в които денят не му е ден. Важното е, да не поддава или поне при мен това работи.
За невиждането на разлика- на мен ми се струваше, че мога да ходя в права посока, но неврологът като каза да го направя като стъпвам плътно напред с пръстите на единия крак до петата на другия крак, и установих, че ми е непосилна задачата, за неможенето на която не съм и подозирала. По някога наистина човек не усеща какво му е, а само специалистът вижда разлика, но те затова са учили. Щом казва, че има напредък, значи е видял нещо, предполагам, че както при мен, аз си не подозирах какво не мога, а неврологът го видял и взел мерки. Та така и при Вас- физиотерапевтът Ви е видял нещо, взел е мерки и сега сте по-добре. Което си е хубава новина, повод за радване. Пък и мопсът щом ви харесва, това е още една хубава новина. Пишете си го плюс на общо основание.
Аз тази сутрин прочетох следната новина, която не мога да преценя от коя дата е (не пише в материала) и сега я виждам:
" Откриха лечение за множествена склероза
Ново експериментално лечение за множествена склероза напълно лекува разрушителното автоимунно разстройство при лабораторни животни и би могло да действа по същия начин при хората, смятат учени от Монреал, цитирани от „Сайънс дейли“.
Новото лечение, наречено GIFT15, ограничава заболяването като подтиска отговора на имунната система. За разлика от досегашните терапии с имуноподтискащи средства, които използват химически медикаменти, този подход представлява персонализирана форма на клетъчна терапия, при която собствените клетки в организма се използват за подтискане на имунната система.
GIFT15 се състои от два протеина – GSM-CSF и интерлевкин-15, изкуствено смесени в лабораторни условия. Поотделно двата протеина обикновено стимулират имунната система, но когато са смесени, те действат обратно.
Според учените лечението не е предизвикало странични ефекти при лабораторните животни и е било напълно ефикасно при прилагането на единична доза. Предстои да бъдат осъществени клинични проучвания, за да бъде проверена ефикасността и сигурността при лечение на хора."
Източник: class.bg
Виждам, че е преувеличено от журналистите, че учените са открили лечение, при условие, че тепърва ще се експериментира, но показва, че медицината напредва и не се е спряло търсенето на лечение. Затова и съм такъв оптимист, понеже наистина много учени работят по това да се намери лечение и вече са натрупали база от знания, понеже не от сега са започнали работа по изследване на болестта. В сравнено преди дори само десетина години, медицината се е развила много. Така че ще чакаме да видим какво ще се получи.
Поздрави
dream