Помогнете чрез дарение

склероза

Здравейте, казвам се Людмила Боянова и съм разведена, с дете на 4 години и нелечимото заболяване множествена склероза. Линкът е за дарение към Фондация Хелп Карма: https://bg.helpkarma.com/help/601586270404

Всяко боледуване при множествената склероза крие рискове, защото активирането на имунната система, което се случва дори от обикновена настинка, води до унищожаване на нервната система. Това, при множествената склероза, с течение на годините води до инвалидизиране, а по скалата на Курцке 10 е смърт. Реално обаче смъртта идва преди това – с превръщането в жив труп, неспособен да осъзнава света и да се самообслужва.

Официалните лекарства само забавят тези процеси, но не успяват да ги спрат. Ето защо аз съм на експериментално лечение, което не зная как ще се развие, защото е много ново. Моята мечта е да забавя максимално действието на болестта си, като за целта работя онлайн, за да намаля контактите си с външния свят и риска от боледуване, доколкото е възможно.

От цялото си сърце искам да мога да се съхраня, за да отгледам детето си и да бъда от полза и за обществото.
Винаги съм била борбен човек, който не чака на другите хора, затова създадох фирма, която обаче от години така и не успя да започне да действа.

Причините са финансови, както можете да се досетите.

Аз съм психолог. Идеята ми, която вече е по пътя на своята реализация, включва да събера около себе си екип от хора, с които да работим онлайн и да предоставяме психологични услуги. Такъв екип е събран, на този етап е на доброволни начала. Екипът в едната си част е съставен от хора с ТЕЛК и намираме огромна подкрепа в лицето на останалата част на екипа. Създадох сайт и форум на български език, на който предоставяме безплатни психологически консултации и безплатно е-списание за психология. И още един сайт, различен от първия и на английски език, в който предоставяме безплатни материали на психологическа тематика.

Дотук добре, но това е недостатъчно, за да може да заработи една фирма и да ни помогне от една страна да бъдем полезни на обществото (смятаме да запазим и за в бъдеще безплатния формат на част от труда си), а от друга страна да бъдем полезни и на себе си и да се препитаваме по този начин. Както писах, за мен е важно да мога да огранича контактите си от физическо естество с хората, като ги заменя с работа онлайн и особено сега, на фона на коронавируса, който като и други видове болести за мен е плашещ, заради множествената склероза. Фирмата ми е решение, обаче то е свързано с редица разходи, за да се превърне от сайт в професионална платформа. Трябва да се наемат сървъри и облачни услуги, необходимо е и закупуване на техника и софтуер, за да се подобри качеството на е-списанието и на всичко, което правим и искаме да правим в бъдеще. Нужни са средства за изпълнение на вменени от държавата законови задължения за данъци, осигуровки, ЗБУТ, пожарна безопастност и други.
Сумата, която е необходима за старт на фирмата ми, е непосилна за мен и за екипа – моля, помогнете!

Линкът е за дарение към Фондация Хелп Карма: https://bg.helpkarma.com/help/601586270404